Espoon koripallosarja on espoolaisten miesten oma koripallosarja, jossa ei tarvita lisenssiä - peliasu ja tossut riittävät!

ESPOON KORIPALLOSARJAN SÄÄNNÖT

– sarjat on tarkoitettu lähinnä espoolaisille ikämiespelaajille (50v-> ja 60v->)

– kaksi luovutusta voi johtaa sarjasta sulkemiseen.

– 50- sarjassa voi pelipöytäkirjassa olla vain kaksi 45-49v-pelaajaa (syntymävuodet 1979-1975) ja 60- sarjassa voi pelipöytäkirjassa olla vain kaksi 57-59v-pelaajaa (syntymävuodet 1967-1965).

– “rekisteröimme” pelaajat sarjoittain: nimi + syntymävuosi

– listaa ylläpitää direktoraatti

– mikäli joukkue haluaa täydentää pelaajistoaan kauden aikana, se täytyy hyväksyttää direktoraatissa (esim. finaaleihin ei voi tulla täysin uusia vahvistuksia).

– sarjamaksu on 30e/sarja.

– pääosin käytämme virallisia pelisääntöjä

– suosittelemme 2 x 20min peliaikaa (pöytäkirjamme tukee kahta jaksoa)

– loppuotteluksi määriteltyä päiväämäärää ei muuteta. Mikäli loppuottelun ajankohtaan tulee muutoksia, niin direktoraatti päättää uuden ottelupaikan ja päivämäärän

– loppuottelussa pelaa sarjataulukon 2 parasta joukkuetta.
Mikäli jompikumpi joukkue ei saa riittävästi pelaajia loppuotteluun, niin sarjantaulukon kolmanneksi sijoittunut joukkue pelaa loppuottelussa. Mikäli sarjataulukon kolmanneksi sijoittunut joukkue ei saa rittävästi pelaajia, niin sarjataulukon neljänneksi sijoittunut joukkue pelaa loppuottelussa. Mikäli sarjataulukossa kolmanneksi tai neljänneksi sijoittunut joukkue ei saa riittävästi pelaajia, niin sarjataulukon ykköseksi sijoittunut joukkue julistetaan kauden mestariksi.
Tällöin loppuottelussa pelaa All Stars joukkue vastaan sarjan ykkönen tai kakkonen riippuen siitä kumpi joukkue ei ole saanut riittävästi pelaajia loppuotteluun.
All Stars joukkueessa voi pelata kuka tahansa Espoon sarjassa kyseisessä sarjassa pelaava pelaaja

– normaalin peliajan puitteissa tasapeliin päättynyt peli eikä vuoro riitä jatkoajan pelaamiseen, niin ottelu ratkaistaan vaparikisalla, ja jos vaparikisaa ei ehditä pitää, niin tällöin ottelu päättyy tasapeliin.

– suosittelemme kahden tuomarin käyttöä

Direktoraatti

Sarjan direktoraatin puheenjohtajana toimii Olli Punnonen ja jäseninä Jarkko Viheriävaara, Tomi Laaksonen (50v-sarjavalvoja, netti), Timo Shepstone ja Ari Tamminen (60v-sarjavalvoja, talous).

Direktoraatti käsittelee kiistanalaiset asiat, päättää sarjaan liittyvät asiat sekä päättää mahdolliset kurinpidolliset asiat.

Yhteys osoitteella direktoraatti(at)espookoris.net.